Ad Spot

Rediscovering America: A quiz for Independence Day

By Jeffrey Sikkenga
InsideSources.com

Many of the activities associated with Independence Day have been canceled this year, including parades, fireworks, and large community and neighborhood barbecues.

During this quieter holiday, the quiz below, from the Ashbrook Center at Ashland University, provides the opportunity for you to reflect on our shared history as a nation and test your knowledge of our nation’s creation, which is marked by the approval of the Declaration of Independence on July 4, 1776.

1. Who is considered to be the primary author of the Declaration of Independence?

A. John Hancock
B. Thomas Jefferson
C. Benjamin Franklin
D. John Adams

2. What was the colonists’ government called at the time of the Declaration of Independence’s signing?

A. Continental Congress
B. Constitutional Convention
C. Articles of Confederation
D. Federal Government

3. Representatives from 13 colonies signed the Declaration of Independence.   Which of the following was not a colony at that time?

A. Delaware
B. South Carolina
C. Vermont
D. New Jersey

4. The Declaration of Independence lists a number of grievances against the British king. Which of the following was not among them?

A. He has affected to render the Military independent of and superior to the Civil power
B. He has imposed Taxes on tea
C. He has dissolved Representative Houses repeatedly
D. He has forbidden his Governors to pass Laws of immediate and pressing importance

5. The final sentence of the Declaration of Independence says the signers pledge what three things to each other?

A. Life, liberty and the pursuit of happiness
B. Loyalty, freedom and security
C. Truth, equality and safety
D. Lives, fortunes and sacred honor

6. Who wrote the pamphlet “Common Sense,” which was an attack on monarchy published in January 1776 that helped to turn American public opinion toward independence?

A. Thomas Paine
B. Alexander Hamilton
C. Benjamin Franklin
D. Marquis de Lafayette

7. Which colony’s “Declaration of Rights” influenced the writing of the Declaration of Independence?

A. Maryland
B. Pennsylvania
C. Rhode Island
D. Virginia

8. The Revolutionary War continued until the signing of the Treaty of Paris, which happened in what year?

A. 1777
B. 1783
C. 1787
D. 1800

9. Who was the king that reigned over the colonists at the time of the signing of the Declaration of Independence?

A. Henry VIII
B. Charles II
C. George III
D. Edward I

10. Which signer of the Declaration of Independence stated that this holiday “ought to be solemnized with Pomp and Parade, with Shews, Games, Sports, Guns, Bells, Bonfires and Illuminations from one End of this Continent to the other from this Time forward forever more”?

A. John Hancock
B. Thomas Jefferson
C. Benjamin Franklin
D. John Adams

Answers: 1-B, 2-A, 3-C, 4-B, 5-D, 6-A, 7-D, 8-B, 9-C, 10-D

ABOUT THE WRITER
Jeffrey Sikkenga is executive director of the Ashbrook Center at Ashland University, Ashland, Ohio.

News

10 new COVID cases reported in Boyle County Tuesday afternoon

News

‘This thing is real.’ Beshear reports uptick in COVID-19 cases, 8 deaths

Boyle County

Four arrested following traffic stop in Junction City

Public Records

Boyle County property transfers

Boyle County

Boyle County court records

News

Wet/Dry petition falls short of needed signatures

News

Danville area included in White House’s COVID danger zone report

News

Annual Veterans Appreciation luncheon cancelled

News

Norton Center offers free series where arts intersects with important conversations, first to be ‘Black Culture Matters’  

News

Danville Christian Academy students head back to class Wednesday

News

Suspect struggles with officers following traffic stop

News

Man faces several charges following shoplifting incident

News

16 new COVID cases reported Friday afternoon

Boyle County

Norton Center for the Arts announces CULTURE+ series

News

New exhibit opening this weekend at Shaker Village

News

Local Habitat for Humanity continues working through pandemic

News

Ky. State Fair to be limited to participants only, governor says

News

Legislation proposed to make breast cancer treatment cheaper

News

Think safety first at this year’s U.S. 127 Yard Sale

News

FBI taking over high-profile Kentucky missing persons case

News

Number of cases slide again with 1 death reported

News

Kayaks, canoes take to the lake for United Way

News

Sharing the ‘African-American Experience in Kentucky’
Local men help share stories from Black community

News

Lawsuit filed against companies involved in last year’s Lincoln County pipeline explosion